Min Historia 2022

1959

Klockan 15:50 torsdagen den 3 december 1959 föddes jag. Ett barn på 3 800 gram - friskt och med god hälsa. Trodde alla.


Ingen visste då att barnet som låg där i kuvösen hade små chanser att överleva på grund av ett medfött gravt hjärtfel.


Mitt hjärta var spegelvänt, hade hål mellan hjärt-kamrarna och en för trång aorta. 1959 fanns inte den kunskap och teknologi vi har i dag, så när läkarna på lasarettet upptäckte mitt hjärtfel kunde man inget annat göra än att konstatera faktum och hoppas på att allt skulle gå bra.


Mitt hjärtfel präglade hela min uppväxt. Till skillnad från de andra barnen på skolgården var jag tvungen att ta det lugnt. Jag fick inte vara med i gymnastiken och var tvungen att hela tiden tänka på att aldrig överanstränga mig.


2005

Mitt i livet med karriär och familj var allt över. Trodde jag.


Tack vare framsteg inom kirurgi och hjärt- och lungforskning kunde mitt liv räddas. Jag fick ett nytt hjärta den 1 januari 2005 på Sahlgrenska universitets-sjukhuset i Göteborg. Efter otaliga operationer och efter att ha legat nedsövd i tre veckor började mitt liv att vända i rätt riktning.


I mitten av mars var jag hemma och kunde stolt ta hand om vårens första gräsklippning. Jag började arbeta igen hösten 2005.

2004

Våren 2004 hann min historia i kapp mig. Mitt hjärta sa ifrån.

 

Det började med en obeskrivlig orkeslöshet. Från att ha idrottat flera gånger i veckan orkade jag plötsligt inte gå från bilen till kontoret. På sjukhuset konstaterades hjärtsvikt och dålig hjärtrytm.


För att hjälpa hjärtat fick jag en pacemaker. Jag mådde bättre en tid, men en morgon i juni 2004 vaknade jag med blixtrande smärta i bröstet. Hjärtat orkade inte mer. Hjärtinfarkt. 

Nu

I många år har jag funderat på hur jag ska kunna ge tillbaka till forskningen.


I februari 2015 beslutade jag mig. Jag ville starta en verksamhet som stödjer den forskning som räddat mitt liv.


Idén var att kombinera min bakgrund inom presentreklam med välgörande arbete för hjärt- och lungforskningen.


Resultatet blev Ge med hjärtat.


Mycket händer och efter detta drabbades jag av Covid i januari 2021, Sjukdomen satte sig på hjärtat och med en hjärtkapacitet på endast3,-40% var det nära igen. En engång räddade läkare och sjukhuspersonalen mig och givetvis den forsknings som bedrivs.

Hösten 2022 fick jag en njure transplanterad. Detta till följd av den njursvikt som uppstod av min hjärtsvikt.


Kontakta oss:


Ge med hjärtat

Monsungatan 61

417 66 Göteborg


Telefon: 0707 - 68 12 67

E-post: info@gemedhjartat.se